Treceți la conținutul principal

YouTube devine mai clar cu privire la clipurilor ce pot fi sau nu monetizate

Cu toții probabil ați auzit de marele scandal cu YouTube sau, cum l-au numit YouTube-eri, adpocalipsa. Pe scurt, au fost afișate reclamele marilor companii pe unele clipurile YouTube în care conținutul era discutabil. Clipuri ale organizațiilor teroriste, clipuri injurioase, rasiste, clipuri care instigau la ură.

Evident că în urma acestui lucru, Google a luat măsuri și a suspendat amplasarea reclamelor pe anumite clipuri, unele companii chiar și-au anulat sau și-au închis campania publicitară pentru YouTube. Din cauza acestor măsuri luate de Google, afectați au fost și marii YouTube-eri de bună credință. Veniturile acestora s-au micșorat și toată lumea a putut observa în panoul de control YouTube că, câștigurile scad vertiginos.

Tot atunci Google a schimbat pragul de la care un YouTube-er poate activa monetizarea pentru clipurile sale. Poți activa monetizarea pe clipurile tale YouTube doar dacă vizualizările însumate ale tuturor clipurilor tale YouTube, depășesc 10.000 de vizualizări. O schimbare bună din punctul meu de vedere. Poate voi discuta cu altă ocazie, într-un alt articol, de ce cred că această măsură aduce beneficii de ambele tabere, și pentru YouTube dar și pentru creatorii de conținut.

Revenind la subiectul articolului, YouTube introduce noi indicatoare de monetizate pentru clipurile video prin care YouTube-rul poate să înțeleagă dacă un clip video este legitim pentru monetizare și în cazul în care clipul a fost etichetat ca nelegitim, să poată solicita o revizuire manuală din partea YouTube cu privire la clipul respectiv. Dacă acesta a fost catalogat în mod greșit ca nelegitim pentru monetizare, în urma revizuirii din partea YouTube, se poate reactiva monetizarea pentru clipul îndoielnic.
Indicatoarele de monetizate pot fi observate în dreptul fiecărui clip video din secțiunea Creator Studio (Studio de creație) Video Manager (Manager Video)
Semnificația celor 3 indicatoare este după cum urmează.

Semnul dolar într-un cerc galben: înseamnă că videoclipul va fi monetizat doar în vizionările din YouTube Red sau vor fi afișate un set limitat de reclame pe acesta pentru că a fost etichetat ca "nepotrivit pentru toți advertiserii (companiile care cumpără reclamă pentru a o afișa pe YouTube)"

Semnul dolar tăiat: înseamnă că videoclipul nu va fi monetizat. Acesta ori a primit strike, ori încalcă regulile de conduita ale comunității.

Semnul dolar într-un cerc verde: înseamnă că videoclipul este în regulă și va fi monetizat.

Mai trebuie menționat că, câștigurile YouTube-erilor nu se vor schimba odată cu sosirea acestor noi indicatoare în contul lor ci mai degrabă au menirea ca YouTube-rul să înțeleagă mai bine ce clipuri sunt monetizate sau dacă sunt monetizate, dacă videoclipurile sunt potrivite sau nu pentru a fi monetizate. Pe final vă reamintesc că YouTube este folosit de 1,5 miliarde de utilizatori lunar.
Sursa: YouTube

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Viber permite să-ți schimbi numărul de telefon fără să pierzi conversațiile

Nu știu cât de populară este aplicația Viber pe la noi și câți o folosesc însă eu unul, mă număr printre utilizatorii săi. De la versiunea 4.7 Viber permite schimbarea numărului de telefon folosit cu aplicația Viber fără să pierzi datele, conversațiile, fișierele trimise/primite. Accesezi Viber, Setări, Cont, Schimbați numărul de telefon și ai doua opțiuni la dispoziție. Număr de telefon nou: poate fi folosit în cazul în care doriți să schimbați doar numărul de telefon asociat cu Viber, fără pierderea datelor Număr de telefon nou și dispozitiv nou: poate fi folosit în cazul în care doriți să vă mutați conversațiile și toate datele Viber pe un nou telefon și totodată să schimbați și numărul de telefon. Dacă veți alege această opțiuni, aplicația Viber vă invită să creați un backup (copie de rezervă) a datelor și conversațiilor, în contul Google Drive și abia apoi să introduceți noul număr de telefon. După ce ați parcurs acești doi pași folosind opțiunea "Număr de telefon n

Camera de Pixel cu HDR+ portată pe telefoane cu Snapdragon 820, 821 și 835

Când vine vorba de telefoanele de top a celor de la Google numite Pixel și Pixel XL, acestea se remarcă prin camera foto impresionantă situându-se în topul telefoanelor cu cea mai bună cameră foto, lângă Galaxy S8, iPhone 7 Plus, OnePlus 5, LG G6. O caracteristică exclusivă a telefoanelor Pixel este modul HDR+ cu ajutorul căruia telefonul Pixel poate realiza fotografii cu un contrast dinamic ridicat. Un alt moment util în care HDR+ își arată utilitatea este atunci când acest mod este folosit în lumină slabă. Din fericire un dezvoltator ucrainean a reușit să porteze (adapteze) modul HDR+ de la telefoanele Pixel, și pentru celelalte telefoane care folosesc procesoarele Snapdragon 820, 821 și 835. Acesta a postat pe un forum o versiune Google Camera v4.4.012.156195200 modificată ce conține și modul HDR+ fiind extrasă din sistemul de operare Android O Developer Preview. Aplicația a fost testată pe OnePlus 3, OnePlus 3T, LG G6, OnePlus 5 și Samsung Galaxy S8 (versiunea cu Snapdragon

Android 8 Oreo a fost lansat, ce este nou

Ieri Google a anunțat Android 8 numit Oreo. Deși în interfață nu întâlnim schimbări majore, cateva schimbari există și le voi enumera pe fiecare în parte în cele ce urmează. Buline de notificări (notification dots) : Ca și la dispozitivele Samsung sau iPhone, în momentul în care pentru una din aplicațiile instalate există o notificare, pe iconița aplicației existente pe ecranul principal, se va afișa o bulină. Aceasta semnifică faptul că pentru aplicația respectivă există noi notificări. O atingere lungă pe iconița aplicației care afișează bulina de notificare va afișa ultima notificare precum și scurtături prin care poți ajunge la widget-ul aplicației sau la informațiile acesteia. Modul Picture-in-picture : o altă noutate în Android Oreo este modul Picture-in-picture nativ pentru orice videoclip redat. Videoclipul poate fi redus într-o fereastră flotantă care mai apoi, poate fi redimensionată și amplasată oriunde pe ecran în timp ce pe fundal poți rula și folosi oricare altă ap