Treceți la conținutul principal

Ce este Windows 10 S

Dupa ce Microsoft a anuntat Windows 10 Creators Update a urmat si lansarea lui Windows 10 S, un sistem de operare dezvoltat cu o atentie deosebita pentru performanta si securitate.
Cand vine vorba de securitatea utilizatorului si a sistemului de operare, Windows 10 S ofera aplicatii livrate doar prin intermediul Windows Store, magazinul de aplicatii de la Microsoft. Procedandu-se astfel, sistemul de operare poate garanta si verifica integritatea si calitatea aplicatiilor instalate de catre utilizator. Tot in sprijinul securitatii vine si browserul Microsoft Edge care, spun cei de la Microsoft, este mai sigur decat Google Chrome si Mozilla Firefox. Ca o completare la securitatea utilizatorului vine si suita de securitate Windows Defender care este parte integrata in sistemul de operare Windows 10 S.
Pentru ca din Windows 10 S lipsesc multe functionalitati precum Registry Editor, Group Policy Editor, CMD (command prompt) si alte elemente, Microsoft ne spune ca sistemul de operare va avea o performanta care dureaza, pornirea sistemului de operare este foarte rapida si construita sa ramana asa chiar si dupa o utilizare indelungata.

In opinia mea, Microsoft incearca sa intre in competitie cu ChromeBook-urile ce ruleaza sistemul de operare Chrome OS dezvoltat de rivalul sau Google. Pa pagina de prezentare Windows 10 S ni se aminteste ca sistemul de operare vine integrat cu serviciile cloud OaneDrive, OneNote, ce permit salvarea fisierelor in cloud si sincronizarea acestora pe device-uri multiple.

Cui se adreseaza sistemul de operare Windows 10 S?
Microsoft ne spune ca sistemul de operare a fost inspirat de profesori si studenti si este cea mai buna alegere pentru orice client care cauta performanta consistenta si securitate avansata. Limitandu-se utilizarea aplicatiilor la cele din Windows Store, este un sistem de operare ideal pentru cei ce au tot ce le trebuie in magazinul de aplicatii Windows Store si prefera sa stea linistiti cand se gandesc la riscurile pe care le presupun aplicatiile descarcate din terte parti.

Daca doriti sa vedeti o prezentare a sistemului de operare Windows 10 S, cum se instaleaza acesta si ce se intampla cand utilizatorul incearca sa instaleze o aplicatie ce nu a fost descarcata din Windows Store, va invit sa vizionati clipul video de mai jos.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Viber permite să-ți schimbi numărul de telefon fără să pierzi conversațiile

Nu știu cât de populară este aplicația Viber pe la noi și câți o folosesc însă eu unul, mă număr printre utilizatorii săi. De la versiunea 4.7 Viber permite schimbarea numărului de telefon folosit cu aplicația Viber fără să pierzi datele, conversațiile, fișierele trimise/primite. Accesezi Viber, Setări, Cont, Schimbați numărul de telefon și ai doua opțiuni la dispoziție. Număr de telefon nou: poate fi folosit în cazul în care doriți să schimbați doar numărul de telefon asociat cu Viber, fără pierderea datelor Număr de telefon nou și dispozitiv nou: poate fi folosit în cazul în care doriți să vă mutați conversațiile și toate datele Viber pe un nou telefon și totodată să schimbați și numărul de telefon. Dacă veți alege această opțiuni, aplicația Viber vă invită să creați un backup (copie de rezervă) a datelor și conversațiilor, în contul Google Drive și abia apoi să introduceți noul număr de telefon. După ce ați parcurs acești doi pași folosind opțiunea "Număr de telefon n

Camera de Pixel cu HDR+ portată pe telefoane cu Snapdragon 820, 821 și 835

Când vine vorba de telefoanele de top a celor de la Google numite Pixel și Pixel XL, acestea se remarcă prin camera foto impresionantă situându-se în topul telefoanelor cu cea mai bună cameră foto, lângă Galaxy S8, iPhone 7 Plus, OnePlus 5, LG G6. O caracteristică exclusivă a telefoanelor Pixel este modul HDR+ cu ajutorul căruia telefonul Pixel poate realiza fotografii cu un contrast dinamic ridicat. Un alt moment util în care HDR+ își arată utilitatea este atunci când acest mod este folosit în lumină slabă. Din fericire un dezvoltator ucrainean a reușit să porteze (adapteze) modul HDR+ de la telefoanele Pixel, și pentru celelalte telefoane care folosesc procesoarele Snapdragon 820, 821 și 835. Acesta a postat pe un forum o versiune Google Camera v4.4.012.156195200 modificată ce conține și modul HDR+ fiind extrasă din sistemul de operare Android O Developer Preview. Aplicația a fost testată pe OnePlus 3, OnePlus 3T, LG G6, OnePlus 5 și Samsung Galaxy S8 (versiunea cu Snapdragon

Android 8 Oreo a fost lansat, ce este nou

Ieri Google a anunțat Android 8 numit Oreo. Deși în interfață nu întâlnim schimbări majore, cateva schimbari există și le voi enumera pe fiecare în parte în cele ce urmează. Buline de notificări (notification dots) : Ca și la dispozitivele Samsung sau iPhone, în momentul în care pentru una din aplicațiile instalate există o notificare, pe iconița aplicației existente pe ecranul principal, se va afișa o bulină. Aceasta semnifică faptul că pentru aplicația respectivă există noi notificări. O atingere lungă pe iconița aplicației care afișează bulina de notificare va afișa ultima notificare precum și scurtături prin care poți ajunge la widget-ul aplicației sau la informațiile acesteia. Modul Picture-in-picture : o altă noutate în Android Oreo este modul Picture-in-picture nativ pentru orice videoclip redat. Videoclipul poate fi redus într-o fereastră flotantă care mai apoi, poate fi redimensionată și amplasată oriunde pe ecran în timp ce pe fundal poți rula și folosi oricare altă ap